Luopuneet | dokumenttielokuva

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4JGQOFNgT8I” width=700 maxwidth=700 ]

Luopuneet – Kohtaloita Vartiotornin varjosta | dokumenttielokuva | 2013

Luopuneet on 28-minuuttinen dokumenttielokuva, jonka päähenkilöinä nähdään kolme uskonnonuhria: Jehovan todistajista eronnut 33-vuotias Atte, erotettu 19-vuotias Milko ja eronnut 26-vuotias Tiia. Nämä nuoret ovat luopuneet uskonnostaan ja sitä kauttamenettäneet kaikki läheisensä. Nämä uskonnosta luopuneet kertovat dokumentissa tarinansa, sekä syyt sille, miksi he kokevat olevansa uhreja. Lisäksi ääneen pääsee Jehovan todistajista eronnut Antero, joka on aikoinaan kuulunut liikkeen vanhimmistoon ja ollut siis korkeassa asemassa liikkeen sisällä. Vastapainona myös Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen pääsee dokumentilla kertomaan omat mielipiteensä heidän toiminnastaan. Dokumentin kohderyhmänä ovat kaikenikäiset, ajankohtaisista aiheista kiinnostuneet ihmiset. Dokumentti on ajankohtainen, koskettava ja tarinamainen. Tämä on aihe, joka ei vanhene.

Ohjaaja: Iita Pirttikoski
Käsikirjoittaja: Noora Oja
Tuottaja: Soili Sirniö
Kuvaaja: Juho Vuolas
Ääni: Emmi Klapuri, Noora Oja
Leikkaaja: Juho Vuolas
Säveltäjä: Matti Salo

E474 / Opinnäytetyön produktio-osa