Gearddit – Kerrokset | Lyhytdokumenttisarja

“Gearddit” (suom. Kerrokset) on lyhytdokumenttisarja, joka kertoo kolmen nuoren saamelaisen ja yhden inuiitin kokemuksista identiteetistä, mielenterveysongelmista ja tulevaisuudesta. Alkuperäiskansanuorten tavallista arkea kuvaava sarja kertoo samalla vähemmistöön kuulumisen haasteista länsimaisessa yhteiskunnassa. Riipaisevistakin muistoista ja kokemuksista pääsee itämään kuitenkin monia hienoja, valoisia asioita, kuten räppiä tai roller derbyä. O: Linda Tammela

“Gearddit” (eng. Layers) is documentary serie with three episodes. It tells the story about three young indigenous sámi and one indigenous inuit and their experiences of identity, mental health issues and thoughts about the future and love. 

This documentary follows the everyday life of the indigenous youth but also shows the challenges of being part of minority in western society. Although the stories and memories might be so painful and hard to tell, the hard experiences can lead to amazing, bright things such as rap music or even roller derby.

Katso jaksot alla olevan linkin kautta:

https://areena.yle.fi/1-50057438

Tekijät:
Linda Tammela – tekijä-tuottaja

702 | Opinnäytetyön produktio-osa

Työryhmä:

Linda Tammela – käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja, leikkaaja, kuvaaja

Tuotannossa mukana myös:

Mikkal Morottaja – musiikki

Vesa Toppari – mediatoimittaja, Yle Sápmi

Ida Pirttijärvi – kääntäjä, Yle Sápmi