Valkoinen kivi| Novelli-käsikirjoitus | 2022

813 | Opinnäytetyön produktio-osa

Valkoinen kivi on ajoittain ylikierroksilla käyvä novelli-käsikirjoitus, jonka keskiössä on muutama sosiaalinen suomalainen. Heidän tapauksessaan sosiaalisuus on kuitenkin sellaista lajia, jota lähimmäisten on joskus vaikea kestää. 

Novellien keskiössä on poliisi Taisto Riekkinen, jonka on vaikea noudattaa ohjesääntöjä. Jollain tavalla hän on yhtä pihalla kuin useimmat asiakkaansa – siististä sisätyöstä huolimatta. Hänen alati säksättävä vaimonsa Irma ajaa häntä hulluuden partaalle. Sitten Irma voittaa Citymarketin arvonnassa kahden hengen loman Thaimaassa. Siellä todellisuus on heille elämää ihmeellisempää. 

Jos ei ole parempaa tekemistä, nämä jutut kannattaa lukea. Ja kun kirjallisuudesta on kysymys, on vaikea löytää vastausta siihen, mikä voisi olla parempaa tekemistä. 

The White stone is a short story script that goes into overdrive from time to time, told about the lives of a few social Finns. In their case, however, sociability is a type that is sometimes difficult for those closest to them to endure. 

Tekijät:  
Joel Ollikkala – Tekijätuottaja 

Kuvat: Pixabay