Yhteiskunnallista teatteria etsimässä -projekti | Tapahtuma | 2022

854 | Opinnäytetyön produktio-osa | Kalle Haataja

Yhteiskunnallista teatteria etsimässä -projekti oli Oulun teatterin, Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyöprojekti loppuvuodesta 2022. Kolmen viikon aikana tuotetiin lyhyet esitykset teatterille Sekä Oulun kaupunkimiljööseen, joiden kärkenä oli kysyä, mitä yhteiskunnallinen teatteri tänä päivänä voisi olla. Projektissa oli mukana Oulun teatterin näyttelijöitä sekä tekniikkaa, Teakin ohjauksen ja dramaturgian maisteriopiskelijoita sekä Oamkin journalistiopiskelijoita. Projekti koostui yhteiskunnallisen teatterin teoriaosuudesta, yhteiskunnallisen teatterin työpajoista, esitysten/tapahtumien suunnittelusta sekä tuottamisesta ja huipentui marras-/joulukuun vaihteessa järjestettyyn yhteiskunnallisen teatterin tapahtumaviikonloppuun. 

Yhteiskunnallista teatteri etsimässä -project was collaboration between Oulu Theatre, Helsinki Uniarts Theatre academy and Oulu university of Applied Sciences in late 2022. During three weeks short theatre scenes were written and performed at Oulu theatre and downtown Oulu are which aimed to study, what societal theatre could be. Included in the project were Oulu Theatres actors and engineering, director and dramaturgy students from Uniarts Theatre Academy and journalism students from Oulu University of Applied Sciences. The project included lessons about societal theatre, workshops, scene planning and presenting which all culminated to Societal theatre –festival in early December.  

Tekijät:  
Kalle Haataja- Tekijätuottaja