The GIG | SARJAKUVA, GRAAFINEN TUOTANTO |2021

796 | Opinnäytetyön produktio-osa | Christian Flink

38 sivuinen sci-fikauhusarjakuvateos. Alkuperäinen suunnitelma sisällytti 42 sivua, mutta produktion aikana tulleiden komplikaatioiden johdosta jouduin tiivistämään ja karsimaan sivuja. Teos käsittelee kriisitilannetta eristetyssä ympäristössä tavallisten ihmisten näkökulmasta. Toteutus tapahtui digitaalisesti Photoshopin ja CSP:n voimin siistin viivajäljen saavuttamiseksi, vaikka osa luonnoksista ja käsikirjoituksesta syntyikin alun perin paperille. Päähenkilöt eivät ole yli-ihmisiä tai koulutettuja sotilaita vaan rekkakuskeja, toimittajia ja virastomiehiä, jotka joutuvat hengenvaarallisen viruksen runteleman avaruusaseman vangeiksi. Sekalainen joukkio joutuu korjaamaan mm. antenneja saadakseen hätäviestin ohikulkeville aluksille ja navigoimaan ahtaita sisätiloja, joissa vaara vaanii joka nurkan takana. Suurin uhka ei olekaan tappava virus vaan tartunnan saaneet kanssaihmiset, jotka ovat valmiina tappamaan kenet tahansa tielleen osuvan.  

Matkalle mahtuu myös avuliaita sivuhahmoja, vaikka kaikki eivät olekaan yhtä luotettavia, mutta heidän myötään hahmokaartimme oppii enemmän asemasta ja tieto avaa myös asetelmaa lukijoille tarkemmin. Päähenkilömme joutuvat liittoutumaan mm. epävakaan SCARLETT tekoälyn kanssa saadakseen aseman kommunikaatiojärjestelmät kuosiin ja etsimään käsiinsä insinöörin aseman golfradalta, joka on yhä meteorisateen jäljiltä remontin alla.  Sarjakuvan on tarkoitus toimia esinäytöksenä pidemmälle teokselle, mutta toimii jo itsessään pienoistarinana. 

Tekijät:  
Christian Flink – Tekijätuottaja / CF: sarjakuvan käsikirjoitus, suunnittelu ja toteutus  

Abstract 

The GIG is a 38-page long science fiction horror comic, written and produced by the sole memeber of the production team, created during a span of 7 months. The plot revolves around a group of 5 regular people stuck on a space station ravaged by an alien virus who the original inhabitants have fallen victims to. With outside communications disabled and no escape available, our team of truckers and reporters needs to team up with the bubbly AI SCARLETTand figure out a way to restore the communciations system in order to send out an SOS signal and hunker down until the help arrives. If it arrives. Nothing is set in stone in this comic as the crew heads down deeper into the depths of ARES 4 and it’s gruesome laboratories in the potential sequel. This project is intended to serve as an introduction to a larger and longer graphic novel in the works.