Eat mii Goarrán – Me emme katoa | artikkelisarja | 2020

754 | Journalistic Lab

Mikä alkuperäiskansa?

Saamelaiset ovat Euroopan unionin alueen ainoa tunnustettu alkuperäiskansa. Mutta mitä heistä oikein tiedetään? Minkälaisten asioiden kanssa he kamppailevat? Mitä tarkoittaa olla saamelainen tänä päivänä?

Eat mii goarrán – Me emme katoa keskittyy saamelaisten tulevaisuuteen unohtamatta juuria ja menneisyyttä. Neljässä artikkelissa käsitellään saamen kieliä, musiikkia ja vuodenaikoja maapoliittisia oikeuksia unohtamatta.

The Sámi are the only recognized indigenous people in the European Union. But what do we actually know about them? What are they struggling with? Eat mii goarrán – We will not disappear focuses on the future of the Sámi without forgetting the past. The four-article series covers topics such as sámi languages, music, seasons and landpolitics. What does it mean to be Sámi today?

Tekijät:
Mari Molkoselkä – tuottaja
Helena Koivusalo – journalisti
Saara Karjalainen – kuvaaja ja editori
Linde Leppink – kuvaaja, käsikirjoittaja ja verkkosuunnittelija