FEIKKIAIKUISET | PODCAST | 2023

856 | Opinnäytetyön produktio-osa | Hanna-Riikka Karjalainen, Essi Markkula

Feikkiaikuiset käsittelee aikuisuutta humoristisin ottein. Milloin olemme aikuisia, ja mikä sen määrittelee? Mitä jos ei tunne olevansa aikuinen? Juontajakaksikko Hanna-Riikka ja Essi ovat molemmat sellaisessa vaiheessa elämässään, jossa tehdään juuri niitä aikuisuuteen liitettäviä päätöksiä ja valintoja. Isot valinnat tuntuvat välillä hyvinkin lopullisilta. Kun teini-iässä mietittiin, että ‘’sitten joskus omistan omakotitalon’’, niin sen aika on nyt vai onko sittenkään?   

Feikkiaikuisissa puhutaan ennakkoluuloista ja siitä, kuinka useat kolmenkympin huiteilla olevat nuoret aikuiset kipuilevat sitä, kuinka pitäisi olla jotakin enemmän tai olenko riittävä? Jollakin on jo suurperhe ja asuntolaina, kun taas toinen ei vielä tiedä mikä haluaa olla isona. Feikkiaikuiset käsittelee aikuisuuden ongelmia ja kiperiä valintoja hauskalla ja samaistuttavalla tavalla. Milloin olen aikuinen tai olenko oikealla tavalla aikuinen?  

Jokaisessa jaksossa käydään läpi vähän ennakkoluuloja aiheen ympäriltä, juontajien ja haastateltavan nykytilannetta, sekä keskustellaan teiniajan haaveista ja siitä, missä arveli olevansa asian kanssa tänä päivänä. Aiheen ympäriltä mietitään myös, vaikuttavatko yhteiskunnan tai läheisten odotukset ja ennakkoluulot päätöksiimme tai käyttäytymiseemme. 

Feikkiaikuiset podcast is about people in their thirties who struggle with adulting and feel like they don’t belong in the “adult world”. The hosts Hanna-Riikka and Essi are super confused in how to adult, so they’re faking it. Or so they think. And they think that lots of others are too. 

Feikkiaikuiset speaks about boring adult stuff but in humourous way. Podcasts theme circles around living, money, studying, relationships and other adult stuff. 

Tekijät:  
Hanna-Riikka – Tekijätuottaja / Essi – tekijä: editori