Terve vastasyntynyt | Dokumenttielokuva | 2021

#759 | Opinnäytetyön produktio-osa | Tommi Mikkonen & Joonas Leinonen

Terve vastasyntynyt on n. 30 minuutin henkilödokumentti, joka kertoo autistisen Jussi Mikkosen tarinan synkästä diagnoosista itsenäistymiseen. Keskeisinä teemoina ovat ennakkoluulojen ylittäminen, äidin sinnikäs taistelu lapsen hyvinvoinnin ja etujen puolesta sekä autistisen henkilön ainutlaatuisesta kokemusmaailmasta kertominen. Dokumentissa pureudutaan Jussin lapsuuteen, kouluhistoriaan, kuntoutumiseen ja itsenäistymiseen

Terve vastasyntynyt is a documentary film depicting the life and times of Jussi Mikkonen. Despite being diagnosed with autism, Jussi manages to overcome his negative prospects with the help of his loved ones. The film touches on the themes of prejudice, rehabilitation, growing independence and a mother’s fight for her child’s wellbeing.

Tekijät:
Tommi Mikkonen – käsikirjoitus, leikkaus
Joonas Leinonen – tuotanto, ohjaus, leikkaus