Kätketyt maailmat – Lovecraft | Kuunnelma | 2022

824 | Opinnäytetyön produktio-osa | Sami Ikonen & Petri Uusitalo

Kauhua, epätoivoa, synkkyyttä, melankoliaa, hirvittäviä otuksia. Muun muassa näitä raaka-aineita kauhukirjallisuuden yksi merkittävimmistä tekijöistä H.P. Lovecraft käytti luodessaan lukuisia hyytäviä tarinoita noin sata vuotta sitten. Olet saattanut lukea hänen tarinoitaan aikaisemmin. Hänen ehkä kuuluisin hahmonsa, meressä asuva jumalhahmo Cthulhu, on saanut kauhutarinoiden ystävien ja pimeitä nettipalstoja selaavien meemikeisareiden ja -keisarinnojen keskuudessa kulttihahmon aseman.  

Howard Phillips Lovecraftin novellikokoelmat saattavat koristaa sinunkin tuttaviesi kirjahyllyä. Mutta meidän projektimme haluaa tuoda kauhutarinat koettavaksi klassisella, mutta aliarvostetulla tavalla eli kuunnelman muodossa.  

Me kaksi journalistiopiskelijaa ja äänituotannoista kiinnostuneet, Petri Uusitalo ja Sami Ikonen, käsikirjoitimme, äänitimme, editoimme, unohdimme kuukaudeksi pöytälaatikkoon ja julkaisimme kolme kuunnelmajaksoa Lovecraftin tarinoista. Samalla testasimme taitojamme valitsemalla kuunnelmaprojektin, joista kummallakaan ei ollut kokemusta. Uimme tyypilliseen tyyliimme vastavirtaan ja teimme asiat itsellemme vaikeammaksi emmekä ajatelleetkaan podcastin tekemistä, sillä niitä tässä maailmassa tuntuu riittävän yli tarpeen. 

Mutta takaisin Lovecraftiin. 

Lovecraftin lukuisten teosten joukosta valitsimme kolme toisistaan paljon eroavaa tarinaa. Kuuntele kuinka tarunhohtoinen ja ihmiskunnan kulttuurinen jalokivi Sarnathin kaupunki kohtasi yhdessä yössä tuhonsa, pysyttele yksinäisen sielun mukana tämän etsiessä ensimmäistä kohtaamista ihmisolentojen kanssa ja kohtaa ystävistään vieraantunut tiedemies kolkossa laboratoriossaan.  

Löydät jaksomme Spotifystä hakusanalla: Kätketyt maailmat 

Pelottavia kuunteluhetkiä! 

In English: 

It’s not a suprise that H.P. Lovecraft is considered one of the most famous horror writers of all time. You may know his best works. He is the person who created the legend of Cthulhu, god-like monster who sleeps in bottom of ocean. 

We are Sami Ikonen and Petri Uusitalo. Two journalist students who fancied to make a radio play about Lovecraf’s stories. Listen three stories that all give different experiences of unknown worlds.  

Listen about the city of Sarnath, a grand jewel of human race, that once was the most wonderful place on earth until one fateful night came. Or keep up with a lost soul that wonders through darkness trying to find a another person. Third episode is about a doctor that has isolated himself and works in a shady laboradory. 

Have a frightening moments! 

Tekijät:
Sami Ikonen – tekijätuottaja, editoija, näyttelijä. 
Petri Uusitalo – tekijä: Kääntäjä, editoija, näyttelijä, käsikirjoittaja. 

Kuuntele kuunnelma tästä: