Kaste | Dokumenttielokuva

Kaste | Dokumenttielokuva | 2018

Dokumenttielokuva Kaste kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka lähtevät isänsä luo Suomussalmelle selvittämään vaiettua lapsuuttaan alkoholismin varjossa. Niina ja Kati elivät äidin juoppohulluuskohtausten täyttämässä turvattomassa kodissa, jonka synkässä arjessa isä ei kyennyt olemaan riittävästi tyttäriensä tukena. Lopulta äiti menehtyi, ja vanhimman tyttären täysi-ikäistyneestä poikaystävästä tuli alaikäisten sisarusten huoltaja. Tapahtumat jättivät perheeseen syvät haavat, sillä ”isin tyttö” Kati koki tulleensa isänsä hylkäämäksi, ja ”äidin tyttö” Niina koki jääneensä ilman vanhemman rakkautta äitinsä menehdyttyä. Nyt 20 vuotta myöhemmin isä ja tyttäret tapaavat toisensa menneisyytensä äärellä ensimmäistä kertaa toivoen, että paraneminen alkoholismin jättämistä jäljistä voisi vihdoin alkaa.

Kaste is a documentary film about two sisters who travel to Suomussalmi to see their father and to uncover the buried memories of their childhood under the shadow of alcoholism. Niina and Kati’s homelife was unsafe, as their mother suffered bouts of delirium tremens and their father was incapable of offering enough support. Eventually their mother passed away, and the 18-year-old boyfriend of the oldest daughter became the guardian of the underaged sisters. The incidents left deep scars in the family as ”Daddy’s girl” Kati felt that she was abandoned by her father, while ”Mommy’s girl” Niina felt that she was left unloved after her mother passed away. Now twenty years later, the sisters meet with their father to talk about their difficult past for the first time, hoping, that the scars left by their mother’s alcoholism could finally start to heal.

Tekijät: Noora Haapaniemi, Jaana Haapaluoma-Höglund, Vesa Ranta

Noora Haapaniemi – editoija, haastattelija, kakkoskuvaaja, äänimies
Jaana Haapaluoma-Höglund – ohjaaja, haastattelija, kakkoskuvaaja, äänimies
Vesa Ranta – pääkuvaaja, valaisija, äänimies

671 | Opinnäytetyön produktio-osa