Erilaiset aivot|Podcast|2021

788 | Journalistic Lab | Saara Pasanen, Eerik Lukkari, Linnea Mustonen & Suvi Rissanen

Erilaiset aivot -podcast. Kuvitus: Linnea Mustonen.
Erilaiset aivot -podcast. Kuvitus: Linnea Mustonen.

Podcastin tarkoituksena on purkaa neuropsykiatrisiin oirekuviin liittyviä stereotypioita ja ennakkoluuloja sekä antaa puheenvuoro heille, jotka asiasta eniten tietävät. Sarjan ajatuksena on näkökulmittaa jaksot niin, että kuulija pääsee perehtymään esimerkiksi autismin kirjon diagnoosin saaneen ihmisen tarinaan ja perusarkeen sekä erilaisten asiantuntijoiden viitekehyksiin.

Sarja koostuu viidestä 20–25 minuutin mittaisesta jaksosta. Jokaisella jaksolla on oma teema ja näkökulma. Podcast on sekä informatiivinen että vertaistukea antava ja se sopii kuunneltavaksi kaikille asiasta kiinnostuneille.

The purpose of Different brains -podcast is to clear the stereotypes and prejudices concerning neuropsychiatric disorders and give a shout-out to them who are the experts in this case: the people diagnosed with ADHD, autism spectrum or Tourette`s syndrome.  The five-episode-series also brings out different point of views from experts, such as neurologist, a neuropsychiatric coach, and a student counsellor.  Episodes last from 20 to 25 minutes, and each of them has it`s own theme.

Different brains -podcast is informative and it also gives peer support. Erilaiset aivot -podcast sukeltaa neuropsykiatristen oirekuvien maailmaan. Sarja käsittelee ADHD:ta, autismin kirjoa ja Touretten syndroomaa viidestä eri näkökulmasta, yhdentoista eri henkilön kertomana.

Tekijät:
Eerik Lukkari – toimittaja
Linnea Mustonen – markkinointi- ja somevastaava
Saara Pasanen – Tekijätuottaja
Suvi Rissanen – toimittaja

  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.
  • Erilaiset aivot -podcast.