Dido & Aeneas | Graafinen tuotanto | 2020

751 | Opinnäytetyön produktio-osa | Paula Pieniniemi

Dido & Aeneas -ooppera. Kuva: Paula Pieniniemi.
Dido & Aeneas -ooppera. Kuva: Paula Pieniniemi.

Oamkin kulttuurialan yksikön yhteisvoimin tuotettu Dido & Aeneas -ooppera oli määrä esittää huhtikuussa 2020. Koronapandemia pakotti perumaan näytökset, mutta se ei estänyt visuaalisen suunnittelun osaa valmistumasta.

Henry Purcellin barokkiooppeeran ajankohtaisessa tulkinnassa antiikin tragedia yhtyy sairaalaympäristöön, sekä ihmismielen ja –suhteiden kerroksiin. Tapahtuman graafinen suunnittelu heijastaa ihmisen elämää toden ja kuvitellun rajamailla. Produktio koostuu esityksen virtuaalilavasteiksi suunnitelluista kuvista ja videoista, sekä tapahtuman markkinointimateriaaleista.


The Dido & Aeneas opera, a joint project of the OUAS Culture department, was supposed to be performed in April 2020. The performances were eventually cancelled due to the Corona pandemic, but that didn’t stop the visual design part from being finished.

In a topical interpretation of Henry Purcell’s baroque opera, the ancient tragedy is mixed with a hospital environment, and the layers of the human mind and relationships. The graphic design for the event reflects a persons life on the border of reality and imagination. The production consists of images and videos designed as the show’s virtual scenery, and marketing material for the event.


Tekijät:
Paula Pieniniemi – graafinen suunnittelu, valo-/videokuvaus ja editointi

Tuotannossa mukana myös:
Sonja Lompolojärvi – graafinen suunnittelu, valokuvaus